Theo Pastoor
De Echte Bakker

3e plaats Beste Echte Bakker 2015

  Wageningen – Theo Pastoor, De Echte Bakker in Tilburg heeft de derde prijs gewonnen in de strijd om de titel Beste Echte Bakker 2015. Hij neemt de Bronzen Schieter mee naar Tilburg waar hij met twee goede winkels en een ijzeren discipline in de bakkerij iedere dag topkwaliteit levert. De Gouden Schieter ging naar Thijs Koolen in Ell en Gommans in Sevenum eindigde op de tweede plaats.

Op woensdag 14 januari werden de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in Wageningen. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de drie beste Echte Bakkers in de eindranglijst op basis van de onafhankelijke productkwaliteitskeuringen en de winkelbeoordelingen. Voor Theo Pastoor en zijn team een prachtige beloning juist op het moment dat het bedrijf op de kop af 25 jaar in Tilburg gevestigd is.

Theo Pastoor

Theo Pastoor is al vier keer eerste geworden met zijn worstenbroodjes en ook met de Kerststollen scoort hij ieder jaar in de top. Maar deze prijs is een beloning voor het totale werk van Theo Pastoor in de bakkerij en de winkels. Dat vervult de bakker uit Tilburg wel met trots. Voor zichzelf, maar zeker ook voor zijn team. Theo: “80% van deze prestatie komt voor rekening van mijn team. Ik ben er echt niet altijd bij, maar het zijn gedreven mensen die altijd met kwaliteit bezig zijn.”

Kwaliteit

Theo vindt het belangrijk de bakkers te motiveren. Er wordt daarom iedere week gepraat over het brood. Hoe ziet het eruit, wat is goed en vooral, wat kan beter. Na 17 onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum zijn uitgevoerd scoorde Pastoor een gemiddelde van 7,84, bijna een half punt hoger dan het landelijk gemiddelde van alle Echte Bakkers (7,46).

Winkelbeoordeling

Ook de winkelbeoordelingen zijn meer dan goed doorstaan. De gemiddelde score van meer dan 95% geeft aan dat de winkels top in orde zijn. Daar schuift Theo de credits naar zijn vrouw Brigit. Zij heeft een heel goed en volwassen team van winkeldames om zich heen verzameld dat om kan gaan met kritiek en daardoor steeds verbetert.

De prijsuitreiking

Theo, Brigit en hun jongste zoon Lukas die momenteel de bakkersopleiding volgt, ontvingen de Bronzen Schieter ten overstaan van de collega Echte Bakkers, uit handen van Geert Caniels, directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Caniels Caniels sprak zijn complimenten uit voor een bakkersbedrijf dat met veel discipline en gedrevenheid de top heeft bereikt.

Theo Pastoor, De Echte Bakker

St. Josephstraat 70
5017 GJ Tilburg
0135425955
maandag 07:00 - 18:00
dinsdag 07:00 - 18:00
woensdag 07:00 - 18:00
donderdag 07:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten